Starballs Summercup

Vanaf 17 Juni  gaan we weer beginnen met de Summercup.

Elke woensdag houden we een pooltoernooi.
De opzet is hetzelfde als de interne ranking met als verschil dat we nu onderscheid maken tussen twee soorten spelers nl.
A-categorie: Iedereen die competitie gespeeld of gelijkwaardig.
B-categorie: Spelers zonder competitie ervaring

Om in aanmerking te komen voor de prijzen is een minimum van 20 gespeelde partijen vereist. Dit komt neer op ongeveer 4 à 5 avonden (van de 11) volledig aanwezig.

Op een avond worden sowieso 4 rondes gespeeld waar iedereen aan mee kan doen. (9-ball best of 7 of 8-ball best of 5)
Men is vrij om op ieder moment te stoppen op een avond en zo dus maar bijv. 2 partijen te spelen, dit moet wel aan de wedstrijdleiding worden doorgegeven ivm. de paring voor een volgende ronde (men kan ook na 1 of 2 rondes alsnog instromen), de eerste ronde begint om 20.00u.
Na 4 rondes word gekeken of er tijd genoeg is om een extra ronde te spelen voor diegenen die dat willen.

Berekening van de stand:
De stand en de indelingen worden automatisch aangemaakt door een programma dat op een laptopje draait.
De stand is gebaseerd op percentages. Dus bijv. 3 van de 5 partijen gewonnen geeft 60% en 4 van de 5 partijen gewonnen 80%. Bij een gelijk percentage wordt gekeken naar "weerstandspunten" (in de ranglijst rWP genoemd). rWP wordt berekend door te kijken hoe hoog de spelers staan waar je al tegen gespeeld hebt.

Bij de indeling van een ronde zoekt het programma een tegenstander die zo dicht mogelijk in de buurt op de ranglijst staat (met een zo klein mogelijk verschil in percentage). Daarbij wordt wel rekening gehouden of men al tegen diegene heeft gespeeld. De eerste 3 of 4 avonden zal iedereen max. 1x tegen dezelfde persoon spelen. Daarna is het mogelijk iemand voor een 2e keer te treffen. Na 5, 6 of 7 avonden kan het zijn dat je iemand voor een 3e keer treft als je heel vaak meedoet.

Dit systeem heeft de volgende voordelen: een keer niet meedoen is niet nadelig voor je plek op de ranglijst, je speelt altijd veel partijen tegen verschillende tegenstanders en je speelt meestal tegen spelers van ongeveer gelijkwaardig niveau.

Kosten: 5 euro (of 2 euro per potje)

Data:

17-juni  9-ball
24-juni  8-ball
1 juli 9-ball
8-juli  8-ball
15-juli 9-ball
22-juli 8-ball
29-juli  9-ball
5-augustus  8-ball
12-augustus 9-ball
19-augustus 8-ball
26-augustus 9-ball